Wissewasjes - Reisverslag uit León, Nicaragua van Olga - WaarBenJij.nu Wissewasjes - Reisverslag uit León, Nicaragua van Olga - WaarBenJij.nu

Wissewasjes

Door: Olga

Blijf op de hoogte en volg Olga

23 September 2007 | Nicaragua, León

Hola a todos!

Travelchica is back on track. Sta op het punt om het mooie land Nicaragua weer te verlaten. Aangezien ik allemaal mooie plannen voor de rest van mijn reis in gedachten heb, is het een beetje opschieten in Nicaragua en Honduras. Toen ik over de grens ging bij Los Chiles-San Carlos werden er net een aantal Nicas uitgezet naar Nicaragua, dit werd mij verteld door twee hooggeplaatste mannen van de UNHCR (NL-er) + samenwerkingspartner uit Belgie. Costa Rica heeft de mankracht nodig maar wil geen vergunningen verstrekken, dus om de zoveel tijd worden de Nicas weer teruggestuurd naar hun thuisland, waar het loon en de werkomstandigheden stukken lager liggen. Nou San Carlos was me toch een partijtje vochtig, dacht dat ik al mn zweet in Costa Rica had verloren... euh niet dus.

In San Carlos in een veel te duur hotel overnacht en ´s ochtends een bootjes naar El Castillo genomen, een plaatsje vanwaaruit ooit Nicaragua werd beschermd tegen indringers. Het vervallen ruinetje was niet al te veel soeps, zeker aangezien de bordje met de spaanse info ook helemaal verlopen waren door waterschade, maar de rivierkreeft, jam maakte het meer dan goed. Met een stel landeigenaren uit Canada de dag doorgebracht en voornamelijk gechilled, nog steeds in de Tortuga mode, ik slaap veel en soms gewoon rust nodig. De volgende dag als een gek weer terug om de boot naar Ometepe-islands te halen, tijdens de 10 uur durende boottrip nogmaals geslapen, gegeten en film gekeken. Voor de $2 die we betaalden, excellente service, bankjes, highgtech tv-aparatuur en geen airco (twas koud en regenachtig dus beter). Op de eilandjes geen vulkanen beklommen, aangezien het er erg bewolkt en rookachtig was. Dus ipv daarvan in een enorme plensbui een tocht naar een waterval gemaakt van 110 m hoog, supermooi.

Ja ik haast me goed en dus de volgende dag kwam ik in Granada aan, erg leuk zo´n Andalusische city alleen dan in een heel ander land te zien. In het hostel kwam ik allemaal oude bekenden tegen van Tortuga Feliz tegen, lekker bijpraten en veel gezelligheid. Besloten om maar vakantie te houden, haha, een heerlijk dagje doorgebracht in een hostel aan een prachtige Lagune (de Apollo), wat vroeger een krater was, cristalclear water en gegarandeerd onweer ´s avonds. Hier in Nicaland merk ik dat het echt een regenseizoen is. De volgende dagen heb ik lekker in Granada rondgehangen, een pedicure laten doen (mijn nageltjes glimmen weer als nieuw, dat was ook wel nodig na alle nagelrestjes/zandmuk uit Costa Rica, ik begrijp ook volkomen waarom alle locals vinden dat wij, toeristen, erg stinken ;)), mijn haar laten knippen, wat souvi´s gekocht en genoten van het lekkere eten in Grana.

Maar gisterochtend was het toch weer zover. Afscheid genomen van de Surferdudes in Grana en door naar Leon, de andere Andalusien city in Nicaragua. Voornamelijk veel regen, maar gelukkig ook een zwembad int hostel (haha, ´i´m swimming in the rain´) en morgen ga ik lekker boarden... van een vulkaan af dus :D . De jongen waar ik de reis bij boekte, ik en nog 6 israelischers, blijkt niet alleen nl te zijn, maar we hebben samen op het TAK gezeten in Arnhem, hij twee jaartjes boven mij, en we hebben eens lekker geroddeld over alle mensen die we gezamelijk kennen, top.

Chau bellos.

Olga

• 30 September 2007 - 14:19

Esther:

Hey Ol!!
    Daar ben jij nu!!
    Jemig, wat grappig dat je iemand van het TAK bent tegengekomen!! Toch niet over mij geroddeld he? Haha.
    Maareh, gaat goed daaro he? Hier ook hoor. Heb nog een nieuwtje:

IK GA TROUWEN!!!!!!!!!!!!!

Jaja... Volgend jaar pas, dan kan je er bij zijn namelijk. Roel heeft mij gevraagd op vakantie in Maleisie, romantisch he? Op het balkonnetje van ons bungalowtje met uitzicht op zee... Echt super!!! De datum staat nog niet vast, dat hangt van de locatie af. En vanavond gaan we een derde potentiele locatie bezichtigen, dus... De bruidsjurk heb ik al!! -deze week gekocht..
    Maar oke, wanneer kom je eens terug, want ik wil je weer es zien.

Groetjes, Esther

• 30 September 2007 - 20:48

Baukiebauk:

Heeeej Olga!

Wie gehts!! Ik lees nog steeds met veel interesse je berichtjes. Nu de donkere daagjes weer aankomen, ben ik blij dat je in november terug bent. Theedrinken is niet hetzelfde zonder jou!

Ik werk nu op de uni en dat bevalt heel goed. Verder nog steeds met de scriptie bezig. Ben nu echt aan het schrijven. Maar goed, genoeg over het saaie studentenleven.

Geniet nog maar lekker!

liefs,

Baukje

• 01 Oktober 2007 - 08:07

Heijo:

Hi Olga!

Gaat lekker met reizen geloof ik ;)
    Nog 2 maandjes ofzo?
    Krijg zelf ook al zin in een nieuwe vakantie!

Benieuwd naar je volgende verhaal.

Heijo

• 12 Oktober 2007 - 15:47

Wiko:

Het moet zijn Israëlisers.Ik zat vier jaar boven jullie. Tof hè. Wiko.